Başkan Ovalıoğlu ve Sahrap Soysal’dan Adana usulü kısırla lezzetli açılış
Bakırköy’ün ilk gastronomi festivali Gastro Bakırköy, Cumhuriyet Meydanı’nda renkli görüntülerle başladı. Festivalin açılışını, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ve ünlü gastronomi yazarı Sahrap Soysal, birlikte Adana usulü kısır yaparak gerçekleştirdi.
Bakırköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Gastro Bakırköy Festivali başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen festivalin açılış töreni, Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ve ünlü gastronomi yazarı Sahrap Soysal’ın katılımıyla yapıldı. Festivalin açılışında Ovalıoğlu ve Soysal birlikte Adana usulü kısır yaparak etkinliğe renk kattı. Lezzetin, müziğin dansın bir arada olduğu festivalin ilk gününde, DJ performansı ve Topuklu Efeler’in gurur dolu zeybek gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların yer aldığı stantlara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, gastronomiyle kültürün harmanlandığı bu özel atmosferde keyifli anlar yaşadı.
“Kültürlerin kardeşliğine ev sahipliği yapıyoruz”
Bakırköy’de bir ilke daha imza atmanın ve kültürlerin kardeşliğine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, “Anadolu’nun binlerce yıllık kadim kültürü, bizleri bugün bir arada tutan en önemli unsur. Bugün burada Gaziantep’te, Adana’da, Hatay’da, Şanlıurfa’da, Kayseri’de, Aydın’da, Trabzon’da, Edirne’de… Yani memleketimizin dört bir yanında yaşatılan kültürlerin kardeşliğine ev sahipliği yapıyoruz. Zengin coğrafyamızın üretim gücü sayesinde on yıllarca ayakta kalmış kültürel mirasa hep birlikte sahip çıkıyoruz. Çünkü bu topraklar verimli arazileri ve üretim gücü sayesinde bir ulusun özgür ve bağımsız bir şekilde ayakta kalmasını ve ülke olmasını sağlamıştır. İşte tam da bu nedenle 81 ilimizin lezzet kültürünü Bakırköy’de buluşturmaya karar verdik. Bakırköy, tüm farklılıkların bir arada yaşandığı, kültürel zenginliklere sahip çıktığımız bir kent” dedi.
Ulusal ekonomiye ve yerel üreticiye destek
Hayata geçirilen gastronomi festivaliyle hem ulusal ekonomiye hem üreticiye destek verdiklerinin altını çizen Başkan Ovalıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Anadolu’nun dört bir yanından lezzet kültürünü Bakırköy’de buluşturarak, ulusal ekonomiye ve yerel üreticimize kendi nazarımızda verebildiğimiz en güçlü desteği vermek istedik. Aynı zamanda Edirne’den Ardahan’a, Gaziantep’ten Aydın’a kadar bir kültür kardeşliğini yaşatmak istedik. Bugün açılışımızı onurlandıran Türk mutfağında uzman, sevilen yazar Sahrap Soysal’a, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek stantları dolduran lezzet ustalarımıza ve siz değerli komşularımıza ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Ulusal lezzet festivalimiz Gastro Bakırköy’de herkese iyi eğlenceler diliyorum.”