Bakırköy Belediyesinin her Cuma İspirtohane Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Bakırköy Muhabbeti” söyleşilerinin bu haftaki konukları Toplum Bilimci ve Akademisyen Prof. Dr. Emre Kongar ile Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zülal Kalkandelen oldu. Kongar ve Kalkandelen “Devrim ve Karşı Devrim” isimli verimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sonunda yazarlar kitaplarını okuyucuları için imzaladı.
Bakırköy Belediyesi’nin kültür ve düşünce yaşamına katkı sunmak amacıyla düzenlediği “Bakırköy Muhabbeti” söyleşileri, bu hafta da yoğun ilgiyle devam etti. İspirtohane Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programın konukları, Toplum Bilimci ve Akademisyen Prof. Dr. Emre Kongar ile Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zülal Kalkandelen oldu. Söyleşide, Türkiye’deki devrim ve karşı devrim süreçleri tarihsel ve sosyolojik açıdan ele alındı. Etkinliğe katılan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, konuklara teşekkür ederek, kültür-sanatın kenti birleştiren gücüne vurgu yaptı. Program, Kongar ve Kalkandelen’in kitaplarını okuyucuları için imzalamasıyla son buldu.
“Bakırköy halkına layık olduğu hizmeti vereceğine emin olduğum bir yönetim”
Söyleşide duygu ve düşüncelerini paylaşan Emre Kongar, “Bakırköy İstanbul’un çok özel bir ilçesi. Bakırköy halkının layık olduğu hizmeti en üst düzeyde vereceklerine emin olduğum bir yönetimle karşı karşıyayız. CHP’li belediye başkanları tahrip edilen demokrasiyi yerel yönetimlerde yeniden kuruyorlar. Bunun da en önemli ayağı kültür ayağıdır. Sayın Ayşegül Başkan bunun öncülerinden biridir, kendisini kutluyorum ve başarılar diliyorum” dedi.